Vejrsøgning

By, postnummer eller land

Uvejrscentral

Add to iGoogle

Vore uvejrscentraler

Vejrcentral Danmark

Vejret i Åbenrå Vejret i Ålborg Vejret i Århus Vejret i Esbjerg Vejret i Gedser Vejret i Odense Vejret i Rønne Vejret i Skagen Vejret i Snedsted Vejret i Viborg Vejret i København

Vejrlig

Vejr Danmark
Odense - Morgenens temperaturer ligger på ca. 8 grader. Om dagen kommer vi op på maks. 13 grader.

Radar

Radar Danmark Radar DanmarkRadar Danmark

Skyer-nedbør

Skyer-nedbør Danmark

Strømning

Strømning Danmark

På Vejrcentral finder du de aktuelle vejrdata, lokale vejrudsigter og mange andre nyttige informationer omkring vejret. Takket være vort højtopløselige vejrradar og vore super aktuelle uvejrs-varslinger slipper du for ubehagelige overraskelser.

Højeste temperaturer

1.Kopenhagen-Jægersborg18.3 °C
2.Århus-Lufthavn18.3 °C
3.Tylstrup17.6 °C
4.Holbæk17.5 °C
5.Stenhoej17.4 °C

Minimumstemperaturen

1.Torshavn4.4 °C
2.Nexø6.8 °C
3.Thisted-Silstrup6.8 °C
4.Billund7.2 °C
5.Randers-Hald7.2 °C

Klimaet i Danmark

Lige som mange andre stater i Mellem- og Nordeuropa ligger kongeriget Danmark i det tempererede klimabælte. Dette betyder at klimaforholdene året igennem er forholdsvis ensartede.

I denne forbindelse spiller Golfstrømmen (også kaldt den Nordatlantiske Strøm) en afgørende rolle. Den fører varme fra atlanten til Danmark og sørger med sin temperaturregulerende virkning for et mildt kystklima. Især om vinteren fungerer havvandet som en radiator, hvorfor temperaturen i landets vestlige halvdel sjældent falder til under frysepunktet. Østersøen derimod når den Nordatlantiske Strøm i svækket form, hvorfor vintrene her bliver noget koldere.  Om sommeren på den anden side ligger den gennemsnitlig højeste dagstemperatur, på grund af vandet, oftest omkring de behagelige 20 til 25 °C. Alt i alt ligger den årlige gennemsnitstemperatur på 8,5 °C, helt mod nord på 7,5 °C.

På trods af placeringen ved havet falder der, i sammenligning med andre kyststater på sammenlignelige breddegrader, forholdsvis lidt nedbør. Den gennemsnitlige årlige nedbør ligger ved 500 til 600 liter pr. kvadratmeter i den østlige del af landet og 700 til 800 liter pr. kvadratmeter i den vestlige del af landet.  De fleste af årets 150 dage med nedbør ligger i vintermånederne.

Især om for- og efteråret sker det ofte at lavtrykssystemer trækker ind fra Atlanterhavet, og de ledsages ikke sjældent af stormagtige vinde. Derfor bør man altid holde øje med eventuelt aktuelle varsler om uvejr.